PSİKOLOJİK YARDIM SÜRECİNDE OYUN: Çocuk Merkezli Oyun Terapisi Yaklaşımı ve Vaka Atölyesi

Program Detayları

Uzm. Psikolojik Danışman Şeyda Çetintaş

B.A./M.A. Boğaziçi Üniversitesi

Tarih: 29-30 Mayıs 2021 (Cumartesi-Pazar)

Kesin Kayıt Son Tarihi: 26 Mayıs 2021, Çarşamba

Yer: Zoom Platformu

Katılım Ücreti: 100 TL

*Programın saat 20:00’da başlaması planlanmaktadır. İki günde gerçekleşecek olan etkinliğin toplamda 5 saat sürmesi planlanmaktadır. Ayrıntılı program içeriği kesin kaydını tamamlayan adaylarla ileri bir tarihte mail yoluyla paylaşılacaktır.

*Seminer ve Atölye katılımını tamamlayan öğrencilere sertifika verilecektir.

*Kontenjan sınırlıdır.

Kimler katılabilir?

Seminer ve Atölye katılımı, psikolojik yardım sürecinde oyuna yönelik bilgisini geliştirmek ve özellikle çocuk merkezli oyun terapisi yaklaşımını tanımak isteyen, tüm ilgili alan öğrencilerinin başvurusuna açıktır (çocuk gelişimi, okul öncesi öğretmenliği, psikolojik danışmanlık ve rehberlik, psikoloji vb.)

Program İçeriği

Çocuk Gelişiminde Oyun

• Değişen Kuramsal Yaklaşımlarda Oyun
  • Oyunun Çocuk Gelişimine Etkisi
  • Gelişim Sürecinde Oyunun Farklılaşan Yapısı
  • Oyun Türleri
  • Hayali Oyun
  • Hayali Oyunlarda Oyuncak Seçimi
  • Oyun Gözlemi

Psikolojik yardım sürecinde oyun

• Tarihsel Gelişimi
  • Çocuk Merkezli Oyun Terapisi Yaklaşımı
  • Terapinin Varsayımları ve Hedefleri
  • Oyun Terapisinde Oyuncak Seçimi
  • Terapistin Temel Becerileri
  • Terapinin Temel İlkeleri
  • Terapide Temalar

Vaka Atölyesi İçeriği

• Oyun terapisinin temel ilkelerinin kavramsallaştırılmasına ve içselleştirilmesine yardımcı olmak amacıyla, terapi seansında karşılaşılabilecek olası durumlar ve örnek vakalar, terapinin temel ilkeleri ve becerileri çerçevesinde ele alınacaktır.

Kimler Sertifika Alabilir?

Program 29-90 Mayıs tarihlerinde gerçekleşecek olup toplamda 5 saat sürecektir. Seminer ve Vaka Atölyesi katılımında alınacak yoklamada tam katılım gösteren katılımcılar sertifika alabileceklerdir.

Katılımcılar İçin Önemli Bilgilendirme

• Seminer ve Atölye süresince katılımcıların kameralarının açık olması zorunludur.
  • Seminer ve Atölye kaydının alınması yasaktır.
  • Seminer sonucunda katılımcılar Çocuk Merkezli Oyun Terapisi yaklaşımı hakkında kapsamlı bilgi sahibi olurken, Vaka Atölyesi katılımıyla örnekler üzerinden bu yaklaşımın uygulamadaki işleyişine yönelik bilgi edineceklerdir.
  •  Katılımcılara verilecek olan sertifika, sadece bu programa katılımlarını belgelendirmek amaçlıdır. Katılımcıların oyun terapisi eğitimi aldıklarını veya oyun terapisi uygulayıcısı olduklarını belgeleyen bir sertifika değildir.
  • Seminer sürecinde, bu alanda uzmanlık kazanarak Çocuk Merkezli Oyun Terapisi uygulayıcısı olmak isteyen kişiler için nitelikli ulusal ve uluslararası çalışmalar yürüten kişi ve kurumlar hakkında bilgi verilecektir.

Nasıl Kaydolabilirim?

1. Programa kaydolmak isteyen katılımcıların ön kayıt başvuru formunu doldurması gerekmektedir (ön kayıt başvuru formu için tıklayınız)
  2. Ön kayıt formunu dolduran adaylarla mail yoluyla iletişime geçilerek ödeme yapabilecekleri IBAN bilgisi paylaşılacaktır.
  3. Ödemeyi gerçekleştirerek dekontlarını emam@fsm.edu.tr mail adresine ileten adaylar, üç iş günü içerisinde kesin kayıtlarının alındığına dair bilgilendirme maili alacaklardır.
  4. Programın ayrıntılı içeriği ve Zoom ID bilgileri, kesin kaydını tamamlayan adaylarla ileri bir tarihte mail yoluyla paylaşılacaktır.

Etkinlik Türü : Diğer
Konum : Zoom