TADİS (Türkçe Alternatif ve Destekleyici İletişim Sistemleri)

Program Detayları

Dr. Öğr. Üyesi Ertan GÖRGÜ

İstanbul Medeniyet Üniversitesi

Tarih: 23 Mayıs 2021 (Pazar)

Kesin Kayıt Son Tarihi: 20 Mayıs 2021, Perşembe

Yer: Zoom Platformu

Katılım Ücreti: 100 TL

*Programın saat 10:00’da başlaması planlanmaktadır. Eğitim toplam 4 saat sürecek olup 14:00’da tamamlanması planlanmaktadır.

*Eğitimi verilecek olan TADİS (Türkçe Alternatif ve Destekleyici İletişim Sistemleri) ’in mobil cihazlara indirilmesi gerekmektedir. Bu sebeple programa kayıt yaptırmak isteyen kişiler TADİS programı ücret ve cihaza indirilmesi için ertan.gorgu@medeniyet.edu.tr adresinden destek alabilirler.

*TADİS programına sahip olan bireylerin eğitime katılması önerilir.

*Kontenjan sınırlıdır.

*Kontenjanda yeterli sayıya ulaşılamadığı takdirde eğitim iptal edilecek olup eğitmen uygun gördüğü takdirde ileri bir tarihte yapılması için planlama yapılacaktır.

Kimler katılabilir?

*Önlisans ve lisans öğrencileri (özel gereksinimli bireylerle çalışmayı planlayan tüm önlisans ve lisans öğrencileri kayıt yaptırabilirler)

*Özel gereksinimli bireylerle çalışan öğretmenler

*Özel gereksinimli bireylerin aileleri

Program İçeriği

*TADİS (Türkçe Alternatif ve Destekleyici İletişim Sistemleri) programının tanıtımı-

(Özel gereksinimli bireylerin özellikle de otizm spektrum bozukluğu olan bireylerin iletişim ve sosyal etkileşim alanında zorluk yaşadığı görülmektedir. Bu bireylerin zorlandıkları ve ihtiyaç duydukları iletişim becerilerinin geliştirilmesi ve/veya desteklenmesi için alternatif ve destekleyici iletişim sistemleri kullanılabilmektedir. TADİS mobil cihazlar üzerinden kullanılan ve özel gereksinimli bireylerin iletişim becerilerini destekleyen bir programdır. Bu program aracılığı ile özel gereksinimli bireyler cihazdaki herhangi bir sembole dokunarak bağlama uygun sesli mesaj duymaktadır.)

*TADİS Kullanımı

*TADİS Kullanımına İlişkin Örnekler

Kimler Sertifika Alabilir?

Program 23 Mayıs tarihinde gerçekleşecek olup toplamda 4 saat sürecektir. Eğitimde kullanımı anlatılacak olan TADİS programını cihazına indirenler ve yapılan 4 saatlik eğitime katılanlar “KULLANICI SERTİFİKASI” alabileceklerdir.

Katılımcılar İçin Önemli Bilgilendirme

• Eğitim süresince katılımcıların kameralarının açık olması zorunludur.
  • Eğitim kaydının alınması yasaktır.
  • Eğitim sonucunda katılımcılar TADİS (Türkçe Alternatif ve Destekleyici İletişim Sistemleri) hakkında kapsamlı bilgi sahibi olurken, Eğitim içerisinde yapılacak olan uygulamalar ve örnekler üzerinden bu programın uygulamadaki işleyişine yönelik bilgi edineceklerdir.
  •  Katılımcılara verilecek olan sertifika, programın kullanımı konusunda yetkin olduklarını gösterir belge olacaktır.

Nasıl Kaydolabilirim?

1. Programa kaydolmak isteyen katılımcıların ön kayıt başvuru formunu doldurması gerekmektedir (ön kayıt başvuru formu için tıklayınız)
  2. Ön kayıt formunu dolduran adaylarla mail yoluyla iletişime geçilerek ödeme yapabilecekleri IBAN bilgisi paylaşılacaktır.
  3. Ödemeyi gerçekleştirerek dekontlarını emam@fsm.edu.tr mail adresine ileten adaylar, üç iş günü içerisinde kesin kayıtlarının alındığına dair bilgilendirme maili alacaklardır.
  4. Programın ayrıntılı içeriği ve Zoom ID bilgileri, kesin kaydını tamamlayan adaylarla ileri bir tarihte mail yoluyla paylaşılacaktır.

Etkinlik Türü : Diğer
Saat : 10:00